airproducts-logo Go to Home Page

Oplossingen voor wijnproductie

Geoptimaliseerde wijnproductieprocessen, verbeterde wijnkwaliteit en -conservering

Wist u dat gassen al sinds de oudheid worden gebruikt bij de productie van wijn?

Tegenwoordig worden gassen van voedselkwaliteit, zoals zwaveldioxide, kooldioxide, stikstof, zuurstof, argon, droog ijs en gasmengsels, gebruikt tijdens het productieproces en de opslag van wijn.

Met tientallen jaren ervaring in wijnprocessen, kunnen onze experts u laten zien hoe onze voedselveilige gassen u kunnen helpen uw huidige proces te optimaliseren, de kwaliteit van uw wijn te verbeteren en nog veel meer. 

Download het informatieblad Gases in Oenology

Wat zijn de voordelen van elk gas voor uw wijnproductie?

Stikstof of argon
Elimineer ongewenste oxidatiereacties, verhinder microbiologische groei tijdens opslag, kan helpen het gebruik van SO₂ om klaring te verminderen, kan de druiven vermalen met beperkte breuk van zaden en minder absorptie van polyfenolen uit de schil van de druif, kan korst bevriezen voordat de druiven worden vermalen
Gasvormig CO₂
Standaardiseert de hoeveelheid CO₂ die tijdens de verwerking verloren gaat, verkort de productietijd van rode wijn, voorkomt schimmelgroei, verkrijgt fruitigere, lichtere, versere wijnen met een stabielere kleur en kan wijn carboniseren
Vast CO₂ (droog ijs)
Koelt de druiven tijdens transport naar de wijnmakerij of tijdens het pletten en persen, om oxidatie en vroegtijdige ongecontroleerde fermentatie te voorkomen
Zuurstof
Hyper-oxygenatie van most voor fermentatie bij de productie van witte wijn (geen gebruik van SO₂) en micro-oxygenatie tijdens productie van rode wijn voor een verbeterde kleur
Zwaveldioxide
Beschermt tegen oxidatie veroorzaakt door de eigen enzymen van de druif, vermindert de groei van bacteriën en ongewenste gisten, terwijl de gewenste gisten zich kunnen ontwikkelen, beïnvloedt de smaak, helpt de aroma's te behouden; draagt bij aan de ontwikkeling van het boeket van reservewijnen, verbetert de productie van overrijpe wijnjaren en verbetert de kleuroplossing van de druivenschil.

De voordelen van food grade-gassen bij wijnproductie

Freshline® Food Services

We leveren niet alleen gassen en apparatuur, we willen u bij elke stap helpen. Daarom zijn we ook wereldleider op het gebied van innovatie in de voedingsmiddelenindustrie, voeren we tests uit voor u op locatie of in een van onze laboratoria, bieden we advies op het gebied van procesevaluatie en -optimalisatie, analytische diensten en trainingsondersteuning.

MEER WETEN

Bent u benieuwd naar kwaliteit en naleving?

Veiligheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze gassen en apparatuur voldoen aan alle relevante levensmiddelenwetgeving.

MEER INFORMATIE

Droog ijs

Geen water, geen residu, gewoon pure kou
MEER INFORMATIE

Benieuwd naar onze oplossingen voor wijnproductie?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN: