airproducts-logo Go to Home Page
| The Hague

Air Products benoemt Miquel Lope tot Vice-President en General Manager voor Noordelijk continent

Air Products (NYSE:APD), een wereldwijd toonaangevend bedrijf in industriële gassen, heeft Miquel Lope benoemd tot nieuwe Vice President en General Manager voor Noordelijk continent. In deze functie zal Lope een centrale rol spelen bij het aansturen van de strategische initiatieven van het bedrijf en het stimuleren van voortdurende groei in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Hij volgt Kurt Lefevere op, die benoemd is tot President van Air Products in Azië. 

"Miquel Lope heeft een uitgebreide achtergrond in industriële gassen en een staat van dienst in het behalen van ambitieuze doelstellingen met uitzonderlijke resultaten. Zijn streven naar veiligheid en operationele uitmuntendheid zal van een belangrijke rol spelen bij de voortzetting van het succes en de uitbreiding van Air Products op het noordelijk continent", aldus Ivo Bols, President, Europa en Afrika bij Air Products. 

"Ik ben enthousiast en gemotiveerd om deze nieuwe rol en de bijbehorende verantwoordelijkheden op me te nemen", voegde Lope toe. “Nieuwe uitdagingen, nieuwe prioriteiten en een uitstekend presterend team dat al zoveel doet voor een schonere toekomst zijnvoor mij de voornaamste redenen om deze functie te accepteren.” 

Lope heeft zowel een financiële graad als een master in economie en financiële analyse van de Universiteit van Barcelona. Hij werkt al meer dan 27 jaar bij Air Products en bekleedde tot voor kort de functie van Vice President en General Manager, Southern Europe voor Air Products.
 

Miquel Lope,
Vice-President en General Manager voor Noordelijk continent


Over Air Products

Air Products (NYSE:APD) is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in industriële gassen dat al meer dan 80 jaar actief is en zich richt op energie, milieu en opkomende markten. Het bedrijf heeft twee groeipijlers die worden gedreven door duurzaamheid. De basisactiviteiten van Air Products leveren essentiële industriële gassen, aanverwante apparatuur en deskundigheid op het gebied van toepassingen aan klanten in tientallen industrieën, waaronder raffinage, chemicaliën, metalen, elektronica, productie en voeding. Het bedrijf ontwikkelt, ontwerpt, bouwt, bezit en exploiteert ook enkele van 's werelds grootste projecten voor schone waterstof ter ondersteuning van de overgang naar koolstofarme en -vrije energie in de zware transport- en industriële sectoren. Daarnaast is Air Products wereldleider in de levering van procestechnologie en apparatuur voor vloeibaar aardgas en levert het wereldwijd turbomachines, membraansystemen en cryogene containers.

Het bedrijf had in 2023 een omzet van 12,6 miljard dollar uit bedrijfsactiviteiten in ongeveer 50 landen en heeft een huidige marktkapitalisatie van ongeveer 60 miljard dollar. Ongeveer 23.000 gepassioneerde, getalenteerde en toegewijde medewerkers met verschillende achtergronden worden gedreven door het hogere doel van Air Products om innovatieve oplossingen te creëren die het milieu ten goede komen, duurzaamheid verbeteren en opnieuw uitvinden wat mogelijk is om de uitdagingen aan te gaan waarmee klanten, gemeenschappen en de wereld worden geconfronteerd. Ga voor meer informatie naar  airproducts.com of volg ons op LinkedIn, X, Facebook of Instagram.

Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen" zoals bedoeld in de Safe Harbor-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de verwachtingen en aannames van het management op de datum van dit persbericht en vormen geen garantie voor toekomstige prestaties. Hoewel toekomstgerichte verklaringen te goeder trouw worden gedaan en gebaseerd zijn op aannames, verwachtingen en prognoses die het management redelijk acht op basis van de momenteel beschikbare informatie, kunnen de werkelijke prestaties en financiële resultaten wezenlijk verschillen van de prognoses en schattingen in de toekomstgerichte verklaringen vanwege vele factoren, waaronder de risicofactoren die worden beschreven in ons jaarverslag op formulier 10-K voor het boekjaar eindigend op 30 september 2023 en andere factoren die worden vermeld in onze deponeringen bij de Securities and Exchange Commission. Tenzij dit wettelijk verplicht is, wijzen we elke verplichting of verbintenis af om toekomstgerichte verklaringen die hierin zijn opgenomen bij te werken of te herzien om eventuele wijzigingen in de aannames, overtuigingen of verwachtingen of eventuele wijzigingen in gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd weer te geven.